Personlig tränare Online – Fördel eller nackdel?

Personlig tränare Online – Fördel eller nackdel?

Personlig tränare online – finns det fördelar med att anlita en personlig tränare online i jämförelse med att ha en fysisk person som du träffar på gymmet?

Du kommer att förvånas! I denna artikel kommer vi att gå genom alla de positiva aspekterna av att anlita en personlig tränare online i jämförelse med en fysisk person du träffar på gymmet.

Vad är en personlig tränare?

Enligt Wikipedia kan man sammanfatta det så här:

 

”En personlig tränare, förkortas pt, lägger upp och genomför individuellt anpassad träning med en kund, vanligtvis vid ett gym. En personlig tränare bör ha kunskaper inom anatomi, fysiologi samt näringslära. En personlig tränare hjälper kunden att träna genom att peppa kunden med ord, pusha på kunden så att personen får ett önskat och effektivt träningspass.”

Grundläggande information men säger inte så mycket egentligen. Varför? Häng med här så ska vi gå genom det lite mer ingående.

Personlig Tränare Vs. PT Online

Enligt Wikipedia är personlig tränare en person som genomför individuellt anpassat träning med kund vid ett gym. Denna ska ha kunskap kring anatomi, fysiologi samt näringslära. Därefter ska personen motivera kunden på passen. Jättebra! Men kan det bli bättre än så?

Fördelen med att ha en personlig tränare på plats fysiskt är att du kan få feedback på plats. Du kan även bli pushad i träningen på plats så du verkligen ger det där lilla extra. En annan fördel är att du faktiskt åker dit. Du har ju bokat en tid för ett möte med din tränare.

En PT online gör precis samma arbete, dvs skräddarsyr kost- och träningsupplägg enligt individens önskemål och målsättning. Vad är skillnaden på det online och fysiskt? Troligen inte märkbar.

Ytterligare fördelar med att anlita en personlig tränare online är att du faktiskt har tillgång till DIN tränare nästan dygnet runt. Du kan snabbt få svar på frågor och funderingar. Du kan snabbt få justeringar i din kost och träning.

Stöd och pepp

Du får stöd och pepp av din fysiska tränare på plats vilket är jättebra men du kanske träffar denna person en gång i veckan och övrig tid har du inte tillgång till denna. Ett gym är ofta väldigt välbesökt och ljudnivån kan vara rätt hög. Allt detta är faktorer som påverkar din fysiska tränare och troligen så har du inte din tränares fulla uppmärksamhet under hela passen.

Personlig tränare

En personlig tränare online kan du snabbt kontakta via mail, FB eller andra sociala medier denna erbjuder och då ibland få svar på en fundering inom ett par sekunder. Perfekt då du en del gånger behöver svaret omgående och inte senare.

Din personliga tränare på gymmet är duktig på att pusha dig på passen men är denna tränare lika duktig på att utforma kostupplägg skräddarsydda enligt din målsättning? För denna person statistik kring din kosthållning och analyserar resultaten av det? Det kan du lita på att din online tränare gör. Den har stenkoll på exakt allt du gör.

En personlig tränare som kör allt online uppdaterar även sina kunskaper hela tiden. Tränare som kör fysiskt på plats är ofta kvar i samma tänk och samma banor som när det utbildade sig och har diverse riktlinjer att gå efter.

En ytterligare fördel är att du med online PT får en tränare som redan bemästrat träning på gym delen. Det är stor skillnad på att träna ett par klienter om dagen emot 100-tals i en del fall 1000-tals klienter. En bra tränare online vet vad som fungerar då den fått ta del av väldigt mycket information av just klienter.

 

Hur vet en personlig tränare online hur jag tränar?

Vi har innan start gått genom flertalet plan både kring din träning och hur dina kostvanor ser ut. Du har besvarat en hälsoanalys där du beskriver din aktuella aktivitetsnivå, vad du tränar, om du tränar, vad du tycker om att träna och mycket mer.

Det är väldigt detaljerad information som vi sedan går genom och analyserar för att därefter göra uppläggen till dig. Dessa upplägg är även justerbara omgående då du har kontakt med din personliga tränare via de olika alternativ denna erbjuder. Så du behöver aldrig vänta särskilt länge på att få saker justerade så det verkligen alltid passar just dig.

Att en fysisk tränare ser dig på plats må hända är bra men med dagens teknik så är det väldigt lätt att simulera just det. Vi har mobiltelefoner som spelar in video i hög kvalité. Vi har live sändnings funktioner och mycket mer. Så det blir nästan som att du har din online tränare på plats. Så vad är skillnaden med att ha en fysik tränare på plats i jämförelse med det?

Ja den fysiska tränaren kan justera dig och din kroppshållning på plats. Sättet vi jobbar på online är nästan likvärdigt. Du får i ditt material länkar till hur en övning ska utföras. Utförliga beskrivningar. Samt vid behov så ber vi dig filma ditt utförande och kommer då med justeringar muntligt samt med saker du ska tänka på i ditt utförande.

 

Varför välja en personlig tränare online framför en fysisk person på ett gym:

 • Du har tillgång till din tränare 24/7.
 • Du får snabbt svar på dina frågor.
 • Du får en tränare som är specialiserad på exakt det området du väljer.
 • Du får motivation och inspiration.
 • Du får mer tid med din tränare.
 • Det är ett billigare och ofta ett bättre alternativ.
 • Du väljer själv vem din tränare ska vara.

Vilken PT ska du anlita?

Seriösa personliga tränare online kan i många fall väldigt mycket mer än en fysisk tränare på ett gym. Många personliga tränare online har erfarenhet som täcker det mesta kring träning och kosthållning. Många personliga tränare är även utbildade inom mentalt arbete och dom vet hur de ska motivera dig dagligen om det krävs. Du kan nästan se din personliga tränare online som din alldeles egna psykolog. Dock tar vi inte betalt på samma sätt eller per timme.

Ytterligare fördelar med att välja en personlig tränare online är som sagt att du får välja vem du vill. Bara den tar emot dig. Du får då en direkt kontakt till den personen. Du kan lita på att den jobbar med dig och din målbild från start till mål.

Personlig tränare

Pris för Personlig Tränare

Priset är till en stor fördel med en PT Online. En PT du träffar fysiskt på gymmet träffar du möjligen i en timme. Det kan kosta allt mellan 500 kr – 1500 kr. När du anlitar en personlig tränare online så har du tillgång till denna under hela perioden du anlitar. Så väljer du att anlita en PT online i 12v så har du tillgång till din personliga tränare i just 12v och det är dagligen. Priset här varierar men man kan uppskatta att ett snitt på det hamnar på kring 4000 kr kanske.

Slå då ut ex 500 kr per gång en gång i veckan på 12v. Då landar du på 6000 kr. Då har du oftast bara fått tillgång till den fysiska personen under det passet. Anlitar du en lite dyrare PT så landar ju priset självklart än högre.

Ett tips är att se över den personliga tränaren du vill anlita. Hur är denna person? Har den mycket jobb? Får klienterna resultat? Vad säger klienterna om tränaren? Du får snabbt information kring allt sådant på nätet. Att få bra information kring tränaren på gymmet kan ibland va lite svårare.

 

Sammanfattning – Personlig Tränare Online:

 • Prisvärt.
 • Du har kontakt med din PT online tränare 24/7.
 • Du får själv välja din tränare.
 • Du får välutbildade och kunniga tränare inom det området du är intresserad av.
 • Du har tillgång till både resultat och information kring din tränare på nätet.
 • Du får en tränare som har koll på helheten.

Har du använt dig av en personlig tränare online? Hur upplever du att det fungerat? Dela gärna med dig av dina erfarenheter.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + sex =